Поки немає доказів, що Омікрон краще уникає дії вакцин – ВООЗ

Поки немає доказів, що Омікрон краще уникає дії вакцин – ВООЗ

Укрінформ
За словами представника Всесвітньої організації охорони здоров'я, існуючі вакцини, як і раніше, мають захищати людей, які заразилися на штам Омікрон, від тяжких випадків захворювання на коронавірус.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Перші лабораторні випробування нового варіанту у Південній Африці показали, що він може частково ухилятися від захисту від вакцини Pfizer. Але директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій доктор Майк Райан сказав, що поки що немає жодних ознак того, що Омікрон краще уникатиме дії вакцин, ніж інші варіанти.

«У нас є високоефективні вакцини, які на даний момент довели свою ефективність проти всіх варіантів з погляду тяжких захворювань та госпіталізацій», - сказав доктор Райан.

Він також сказав, що початкові дані свідчать про те, що при зараженні на Омікрон люди не страждають ще більше, ніж від штаму Дельта чи інших варіантів коронавірусу.

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам коронавірусу, виявлений у Південній Африці – Омікрон. За попередніми даними, цей варіант може бути небезпечнішим, ніж попередні. Для вивчення штаму експертам знадобиться час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-