У Туреччині врятували трьох альпіністів, які сховалися у «сніговій печері»

У Туреччині врятували трьох альпіністів, які сховалися у «сніговій печері»

Укрінформ
Трьох альпіністів-аматорів, які вирушили на гору Улудаг, що на заході Туреччини, рятували вночі, у складних умовах, протягом 14 годин. Через зміну погодних умов та травму одного з учасників походу, чоловіки не могли вибратися зі снігового полону.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

«Трьох альпіністів-любителів, які потрапили в пастку через травму ноги одного з них на горі Улудаг, в провінції Бурса, вдалося врятувати через 14 годин. Їм вдалося вижити завдяки сніговій печері, яку вони зробили, аби зігрітися», - повідомляє телеканал.

Троє товаришів, віком 36, 48 та 49 років, вирушили на гору вчора вранці на прогулянку. Після того як один з них травмував ногу, група була вимушена зупинитися на дорозі між малою і великою вершинами, та не змогла рухатися далі. Окрім того, на гори спустився туман, а потім почався шторм, що заважало орієнтуванню на місцевості.

Рятувальна операція почалася після того, як мандрівники повідомили про своє становище та відправили координати. Через погодні умови рятувальники не могли застосувати дрони та вертоліт для пошуку. Пошуково-рятувальна операція проводилася вночі, у гірській місцевості за складних погодних умов, при температурі -5 градусів за Цельсієм. До пошуку було залучено 100 рятувальників.

Фото: CNN Türk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-