Американського конгресмена розкритикували за фото з родиною та зброєю

Американського конгресмена розкритикували за фото з родиною та зброєю

Укрінформ
Американський конгресмен-республіканець зі штату Кентуккі Томас Мессі опублікував різдвяне фото зі своєю родиною, де вони позують з вогнепальною зброєю в руках. Це сталося за декілька днів після смертельної стрілянини у школі в Мічигані.

Як передає Укрінформ, про це пише The Guardian.

Конгресмен оприлюднив світлину у мережі Твіттер в суботу, 4 грудня. На ній конгресмен та усміхнені члени його родини тримають вогнепальну зброю, схожу на кулемети та напівавтомати.

Це сталося усього за декілька днів після того, як четверо підлітків загинули унаслідок стрілянини в середній школі у штаті Мічиган.

«З Різдвом! P. S. Санто, принеси набої», — написав Мессі у скандальному дописі.

Відповідно до чинного законодавства США, кулемети доступні лише для військових, працівників правоохоронних органів та цивільних осіб, які отримали спеціальні ліцензії на зброю, виготовлену до травня 1986 року.

Після появи допису, голова бюджетного комітету Палати представників, демократ Джон Ярмут засудив допис Томаса Мессі: «Я обіцяю, що не всі в Кентуккі є такими байдужими негідниками», - зазначив Ярмут.

Стрілянина в штаті Мічиган, стала останнім у низці подібних інцидентів, які викликали запеклі дебати щодо безпеки у школах, контролю над зброєю та прав на зброю у США.

Як повідомлялося, підліток влаштував стрілянину у школі селища Оксфорд, що в окрузі Окленд, майже за 50 км на північ від Детройту.

За словами прокурора, вранці 30 листопада, у день стрілянини, батьків підозрюваного терміново викликали до школи після того, як один з вчителів знайшов залишену ним записку з зображеннями пістолета, застреленої людини та словами: «Усюди кров», «Думки не припиняються. Допоможіть».

За день до події вчитель побачив, як Крамблі шукав в Інтернеті набої для пістолета. Після того, як батькам повідомили про поведінку сина, його мати написала йому: «Сміхота, я на тебе не серджуся. Ти маєш навчитися не попадатися».

Унаслідок стрілянини загинули 14-річна Гана Сент-Джуліана, 17-річна Медісін Болдуїн, 16-річний Тейт Майр та 17-річний Джастін Шиллінг.

Фото: Twitter @RepThomasMassie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-