США занепокоєні темпами космічних програм Китаю

США занепокоєні темпами космічних програм Китаю

Укрінформ
У Вашингтоні занепокоєні, що Китай розвиває свої космічні можливості «вдвічі швидше», ніж Сполучені Штати, та зможе серйозно претендувати на лідерство у цій сфері до кінця нинішнього десятиліття.

Про це заявив у суботу на Форумі національної оборони США перший заступник глави Космічних сил США з питань космічних операцій генерал Девід Томпсон, повідомляє Укрінформ.

«Той факт, що вони, по суті, в середньому створюють, розгортають та оновлюють свої космічні можливості вдвічі швидше, ніж ми, означає, що дуже скоро – якщо ми не почнемо прискорювати наші можливості розвитку та доставки – вони обійдуть нас», - цитує американського генерала CNN.

При цьому, Томпсон додав, що вважає 2030 рік рубежем, коли може статися такий сценарій.

Оцінку першого заступника командувача Космічних сил підтримали конгресмен Джим Купер, який очолює підкомітет з питань стратегічних сил у Палаті представників, а також Кріс Кубасік, керівник оборонного виробничого комплексу L3Harris Technologies.

Як повідомляв Укрінформ, 3-4 грудня в США пройшов Форум національної оборони імені Рональда Рейгана, під час якого виступили керівники Пентагону, родів військ США, окремих командувань, а також оборонної індустрії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-