Президента Бразилії судитимуть через заяви про СНІД після вакцини від коронавірусу

Президента Бразилії судитимуть через заяви про СНІД після вакцини від коронавірусу

Укрінформ
Верховний Суд Бразилії відкрив провадження щодо президента країни Жаїра Болсонару, через його заяви, що вакцини від коронавірусу можуть збільшувати ймовірність захворіти на СНІД.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Йдеться про брифінг Болсонару, що відбувся 24 жовтня, де він заявив про певне «припущення, що у повністю вакцинованих проти COVID-19 людей СНІД розвивається набагато швидше, ніж очікувалося».

Як зазначається, науковці та медексперти відкинули таке твердження. Проте президент Бразилії, який сам відмовився щеплюватися від COVID-19, стверджував, що він процитував статтю з журналу.

Болсонару часто, публічно, ставить під сумнів ефективність COVID-вакцин. Щодо нього вже почато окреме розслідування стосовно його підходу до боротьби з пандемією.

Окрім того, у п’ятницю, суддя Верховного Суду Александре де Мораєс ухвалив постанову, що президент Болсонару «використав методи масового поширення інформації у соціальних мережах», що потребує подальшого розслідування. Мораєс також доручив головному прокурору Бразилії Аугусто Арасу встановити, чи пов’язані заяви президента з групою його прихильників, стосовно яких вже ведеться розслідування щодо масштабного продукування фейкових новин.

Як повідомлялося, Слідчий комітет Сенату Бразилії схвалив доповідь із закликом висунути звинувачення президенту Жаїру Болсонару у злочинах, пов'язаних із боротьбою з пандемією коронавірусу. Зокрема, Болсонару рекомендують звинуватити у злочинах проти людяності через 600 тисяч смертей від коронавірусу в країні. За кількістю загиблих Бразилія поступається лише США.

У доповіді Президента Бразилії називають "головним відповідальним за помилки, допущені федеральним урядом під час пандемії".

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-