Саміт євроскептиків: Качинський поговорив з Ле Пен та Орбаном про майбутнє ЄС

Саміт євроскептиків: Качинський поговорив з Ле Пен та Орбаном про майбутнє ЄС

Укрінформ
У столиці Польщі в суботу відбувся Варшавський саміт, участь у якому взяли лідери правоконсервативних і євроскептичних партій з 11 країн ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив на початку саміту лідер владної партії Польщі “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, захід організовано з двох причин: “Перша з них стосується поглиблення співпраці, координації та формування єдності двох правих фракцій в Європарламенті. Другою метою є прагнення змінити характер ЄС”.

У спільній заяві за результатами саміту лідери євроскептичних партій наголосили, що тільки модель співпраці, яка спирається на вільні й рівні національні держави, може врятувати ЄС від кризових ситуацій та напруженості.

“Ми відкидаємо свавільне застосування права ЄС… Цілковиту демократичну легітимність мають тільки суверенні державні інституції. Роль європейських інституцій у політичній архітектурі має бути підлеглою щодо національних держав”,- йдеться в заяві.

У Варшавському саміті взяли участь євроскептики з Австрії, Бельгії, Естонії, Іспанії, Литви, Нідерландів, Угорщини, Франції, Фінляндії, Румунії та Польщі. Серед них - лідерка французького Національного фронту Марін Ле Пен та прем’єр Угорщини Віктор Орбан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-