ВООЗ не зафіксувала смертей від штаму Омікрон

ВООЗ не зафіксувала смертей від штаму Омікрон

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я не зафіксувала смертельних випадків від нового штаму коронавірусу Омікрон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

У ВООЗ попередили, що можуть знадобитися тижні, щоб визначити, наскільки заразний Омікрон, чи викликає він більш тяжкий перебіг хвороби та наскільки ефективні проти нього ліки та вакцини.

Глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що новий варіант коронавірусу може уповільнити відновлення світової економіки, як це було зі штамом Дельта.

«Ще до появи цього нового варіанта ми були стурбовані тим, що відновлення, хоч і продовжується, дещо втрачає динаміку, - сказала вона. - Новий варіант, який може дуже швидко поширитись, може підірвати довіру».

За словами глави Червоного Хреста Франческо Рокка, поява Омікрону стала "остаточним доказом" небезпеки нерівних показників вакцинації у світі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у ВООЗ заявили, що новий штам коронавірусу Омікрон становить дуже високий ризик для світу і може призвести до серйозних наслідків у деяких регіонах. У Європейському центрі із запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) вважають, що новий штам коронавірусу Омікрон може бути більш стійким до вакцин та швидше поширитися.

Станом на 3 грудня Омікрон виявили вже у 38 країнах.

Фото: Fabrice Coffrini / Contributor / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-