Пів сотні мігрантів намагалися прорватися до Польщі з Білорусі

Пів сотні мігрантів намагалися прорватися до Польщі з Білорусі

Фото
Укрінформ
Минулої доби, 1 грудня, кількадесят мігрантів з Близького Сходу намагалися нелегально перетнути польсько-білоруський кордон.

Про це інформує у Твітері Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“Минулої доби, 1 грудня, польсько-білоруський кордон намагалися перетнути 58 осіб. Щодо 16 осіб видано постанови щодо залишення території Польщі”,- йдеться в повідомленні.

За інформацією поліції Підляського воєводства, затримано дві особи, громадян Польщі та Білорусі, за допомогу у нелегальному перетині кордону. Вони перевозили трьох громадян Іраку і трьох громадян Сирії.

За даними прикордонників, від серпня польсько-білоруський кордон намагалися перетнути майже 40 тис. мігрантів, найбільше у жовтні – 17,5 тисячі.

Як повідомлялося, від липня на східному кордоні ЄС із Білоруссю триває криза, викликана штучним генеруванням потоку мігрантів з Близького Сходу до Європи. Гібридні дії проти Польщі, Литви та Латвії здійснює режим Лукашенка за підтримки Кремля.

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, збудувала тимчасові загородження з колючого дроту. До середини наступного року Польща планує збудувати постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів.

Фото: Прикордонна служба Польщі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-