У Норвегії вже одужують двоє людей, у яких виявили штам Omicron

У Норвегії вже одужують двоє людей, у яких виявили штам Omicron

Укрінформ
Норвегія виявила перші два випадки зараження новим варіантом коронавірусу Omicron.

Про це повідомили комуна Ейгарден і міністерство охорони здоров'я країни, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Зазначається, що двоє інфікованих осіб побували в поїздці у Південній Африці. За словами мера Ейгардена Тома Георга Індревіка, наразі ці люди вже одужують.

В Ейгардені, де проживає близько 40 тис. осіб, останнім часом фіксується зростання кількості заражень коронавірусом. Очікується, що тепер влада міста посилить обмеження, щоб стримати спалах заражень.

Норвегія в п'ятницю ввела карантин для всіх мандрівників, які прибувають із Південної Африки або сусідніх країн, після аналогічного рішення сусідньої Данії та багатьох інших країн світу.

У вівторок прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре оголосив про нові заходи для стримування коронавірусу, зокрема, носіння захисних масок для обличчя у людних місцях і прискорення повторної вакцинації.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що новий варіант коронавірусу Omicron становить «дуже високий» ризик для світу і може призвести до серйозних наслідків у деяких регіонах. У Європейському центрі із запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) вважають, що новий штам коронавірусу Omicron може бути більш стійким до вакцин та швидше поширитися. Міністр охорони здоров’я Ізраїлю Ніцан Горовіц заявив, що повний курс вакцинації та бустерна доза захищають від нового варіанту коронавірусу.

Загалом новий штам зафіксували у таких країнах: у Японії, Чехії, Австрії, Швеції, Іспанії, Бельгії, Італії, Гонконгу - по одному хворому, у Бразилії, Астралії, Канаді - по двоє, у Німеччині - троє, Данії - четверо, в Ізраїлі та Британії, відповідно 5 і 8, у Нідерландах і Португалії - по 13. Усі хворі, крім одного, нещодавно їздили на південь Африки - до Намібії, Мозамбіку, а найбільше - до ПАР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-