В уряді Ефіопії заявляють, що відвоювали низку міст у бойовиків

В уряді Ефіопії заявляють, що відвоювали низку міст у бойовиків

Укрінформ
Ефіопський уряд заявляє, що армія відвоювала низку міст у бойовиків Фронту визволення народу Тиграю (ФВНТ), які воюють з урядом з 2020 року та нещодавно наблизилися до столиці країни Аддис-Абеби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

«(Населені пункти – ред.) Мецецо, Молале, Шева Робіт, Раса та околиці були звільнені від терористів з ФВНТ», - заявив речник уряду Тулу Легессе, виступаючи по телебаченню. Він запевнив, що незабаром уряд поверне під свій контроль міста Дессі та Лалібела, які входять до світової спадщини ЮНЕСКО.

Зазначається, що місто Шева Робіт, розташоване у 220 км на північ від столиці, бойовики захопили минулого тижня.

Водночас представники ФВНТ поки не коментують цю заяву уряду.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр країни Ахмед Абій вирушив на фронт, аби особисто очолити контратаку проти сил ФВНТ, які погрожували захопити столицю. У неділю урядові ЗМІ заявили, що армія контролює міста Чіфра в регіоні Афар, а у вівторок Абій заявив, що урядові війська просуваються в регіоні Амхара, де розташоване місто Дессі.

Кореспондент Al Jazeera Мохаммед Тевекел в ексклюзивному репортажі з міста Чіфра повідомляє, що на вулицях всюди лежать трупи, що свідчить про жорстокі бої, які пройшли напередодні.

«Це показує відсутність будь-якої гуманності у цьому конфлікті. Всі крамниці у місті повністю зруйновані, не збереглися навіть мечеті. Більшість мешканців втекли через загрозу для життя», - повідомляє Тевекел.

Як повідомляв Укрінформ, у зв’язку із загостренням безпекової ситуації та запровадженням надзвичайного стану в Федеративній Демократичній Республіці Ефіопія Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до цієї країни.

Фото: getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-