Третя доза вакцини дає високий рівень захисту від Omicron – розробники BioNTech

Третя доза вакцини дає високий рівень захисту від Omicron – розробники BioNTech

Укрінформ
Засновники компанії BioNTech, яка розробила новий тип вакцини від коронавірусу в Німеччині, заявили, що не варто панікувати через новий штам COVID-19 Omicron та запевнили, що вакцина забезпечує високий рівень захисту, особливо після третього щеплення.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на телеканал Т24.

«Не слід боятися нового штаму Omicron. Немає причин для паніки. Ми знаємо про велику кількість мутацій. Ми знаємо, що вакцина має меншу діє на цей штам, але захищає від тяжкого перебігу хвороби», – сказав розробник вакцини, керівник компанії BioNTech Угур Шахін.

Вчений заявив, що вакцина забезпечує захист на кількох рівнях: перший рівень – це антитіла, а другий – імунні клітини, які називаються т-клітинами.

«Вакцина забезпечує захист від тяжкого перебігу хвороби. Цей захист дає впевненість. Ми впевнені, що після третьої дози вакцини захист досить високий», – сказав науковець.

Як відомо, раніше компанії BioNTech за розробку мРНК-вакцини проти COVID-19  присудили німецьку премію майбутнього за 2021 рік. Також засновник і керівник німецької компанії BioNTech Угур Шахін припускає, що для кращого захисту та запобігання наступним пандеміям вакцинуватися проти коронавірусу потрібно буде щороку, як від грипу.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що новий варіант коронавірусу Omicron становить «дуже високий» ризик для світу і може призвести до серйозних наслідків у деяких регіонах. У Європейському центрі із запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) вважають, що новий штам коронавірусу Omicron може бути більш стійким до вакцин та швидше поширитися. Міністр охорони здоров’я Ізраїлю Ніцан Горовіц заявив, що повний курс вакцинації та бустерна доза захищають від нового варіанту коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-