Компанія BioNTech отримала Німецьку премію майбутнього за створення COVID-вакцини

Компанія BioNTech отримала Німецьку премію майбутнього за створення COVID-вакцини

Укрінформ
Німецьку премію майбутнього за 2021 рік присуджено розробникам мРНК-вакцини проти COVID-19 – компанії BioNTech.

Засновники німецького стартапу BioNTech - подружжя лікарів-імунологів Угур Шахін і Озлем Тюречі, а також Крістоф Губер і Каталін Каріко отримали нагороду з рук федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра на церемонії в палаці Бельвю 17 листопада, повідомляє Укрінформ.

Штайнмаєра зазначив, що група вчених «змогла в безпрецедентно короткий термін розробити вакцину проти коронавірусу, завершити її клінічні випробування та отримати реєстрацію». Водночас компанія нарощувала виробничі потужності та постачання свого препарату, щоб «мільйони людей могли вакцинуватися за дуже короткий час». Успішне використання технології мРНК також сприяє подальшому розвитку інших препаратів, зокрема, проти раку, аутоімунних захворювань та в регенеративній медицині, повідомляється на сайті Глави держави.

Як повідомлялося, німецька BioNTech у співпраці з американською фармкомпанією Pfizer розробила вакцину проти коронавірусу Comirnaty.

BioNTech SE базується в Майнці, була заснована у 2008 році.

Німецька премія майбутнього є однією з найпрестижніших наукових премій ФРН. Цього року вона вручається 25 раз. Премія становить 250 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-