Тель-Авів обігнав Париж і став найдорожчим містом у світі

Тель-Авів обігнав Париж і став найдорожчим містом у світі

Рейтинг
Укрінформ
Тель-Авів цьогоріч піднявся з п’ятого на перше місце і став найдорожчим містом для життя. Київ - на 88-му.

Про це свідчать дані рейтингу Economist Intelligence Unit (EIU), передає Укрінформ.

Таке зростання рейтингу ізраїльського міста експерти пов’язують зі зміцненням національної валюти шекеля щодо долара США, а також зростанням цін на транспорт і продукти. Зокрема, Тель-Авів посів друге місце за дороговизною алкоголю і транспорту, а також третє місце у всіх 10 основних категоріях витрат EIU.

Париж та Сінгапур посіли друге місце, Цюрих – на третьому. Також до першої десятки міст увійшли Гонконг, Нью-Йорк, Женева, Копенгаген, Лос-Анджелес та Осака.

Найдешевші міста в основному знаходяться на Близькому Сході та в Африці або в найбідніших регіонах Азії. Дамаск залишається найдешевшим містом у світі, за ним - Тріполі та Ташкент.

Найбільше подорожчало життя у Тегерані – місто піднялося одразу на 50 позицій в рейтингу і посіло 29 місце. Це пов’язано з нестачею товарів і зростанням цін на імпортну продукцію через відновлення санкцій США.

Київ посів 88 місце у рейтингу, піднявшись на 13 позицій.

Загалом експерти оцінили рівень життя у 173 країнах світу.

Проблеми з ланцюгом поставок сприяли підвищенню цін, а пандемія COVID-19 і соціальні обмеження все ще впливають на виробництво та торгівлю в усьому світі, наголошується у рейтингу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-