У Гондурасі на президентських виборах перемогла соціалістка

У Гондурасі на президентських виборах перемогла соціалістка

Укрінформ
На президентських виборах в Гондурасі перемогла соціалістка Сіомара Кастро, правляча Національна партія вже визнала поразку свого кандидата.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Повідомляється, що мер столиці країни Тегусігальпи Насрі Асфура, кандидат від правлячої партії, вже привітав Кастро з перемогою, хоча наразі порахували лише трохи більше половини голосів. Згідно з поточними результатами, Кастро набирає 53% голосів, тоді як Асфура – 34%. Офіційне проголошення Кастро президентом відбудеться протягом 30 днів із моменту виборів.

ЗМІ відзначає, що рішення Асфури визнати поразку свідчить, що цього разу результатом виборів у країні не стануть масові протести, як відбулося після попередніх виборів у 2017 році, коли під час сутичок загинули 23 людини.

Зазначається, що Кастро вже привітав із перемогою держсекретар США Ентоні Блінкен. Він заявив, що вітає Гондурас із першою жінкою президентом, та заявив, що очікує на співпрацю із новим урядом.

ЗМІ відзначає, що серед головних проблем, із якими Кастро має намір боротися, є корупція, масова еміграція з країни, а також наркоторгівля та організована злочинність. Щодо еміграції, вона заявила, що готова співпрацювати зі США та приймати допомогу від Білого Дому. Водночас Кастро називає себе «демократичною соціалісткою», що викликає побоювання у тих людей, які вважають це прикриттям для ліворадикальної політики.

Як повідомляв Укрінформ, раніше гондураська опозиційна лідерка Сіомара Кастро оголосила про свою перемогу на президентських виборах, які відбулися в неділю.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-