Рада медекспертів США підтримала нові COVID-пігулки компанії Merck

Рада медекспертів США підтримала нові COVID-пігулки компанії Merck

Укрінформ
Незалежна експертна рада американського регулятора FDA у вівторок ухвалила з невеликою перевагою рекомендацію щодо офіційного затвердження нових пігулок виробництва компанії Merck для лікування COVID-19.

Про це повідомляє в вівторок AFP, передає Укрінформ.

«Група американських експертів у сфері охорони здоров’я проголосувала за те, щоби рекомендувати пігулки Merck для лікування COVID-19 серед дорослих у групі високого ризику»,- зазначається в повідомленні.

Це нова форма терапії, яка може потенційно посилити протидію різним варіантам, включно з нещодавно виявленим штамом Omicron.

Читайте також: Вакцини проти Omicron за потреби можуть схвалити в Європі протягом 3-4 місяців

Незалежні вчені проголосували 13 проти 10, що відображає певні занепокоєння пов’язані з останніми результатами досліджень, які показали значно менший рівень ефективності ліків у порівнянні з попередніми очікуваннями. Так, за останніми даними пігулки знижують ризик госпіталізації та смерті приблизно на 30%, у той час, як очікуваний раніше показник наближався до 50%.

Очікується, що Управління з контролю за якістю продуктів і медикаментів (FDA) уже найближчим часом затвердить дозвіл на екстрене використання нових пігулок для лікування, після чого препарат може з’явитися в аптеках.

Як повідомлялося, дослідження пігулок виробництва компанії Merck проводилося за участі 1400 людей у Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-