У США судитимуть дружину мексиканського наркобарона «Ель Чапо»

У США судитимуть дружину мексиканського наркобарона «Ель Чапо»

Укрінформ
У США у вівторок розпочнеться суд над дружиною мексиканського наркобарона Хоакіна Гузмана («Ель Чапо»).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що 32-річну Емму Коронель, дружину ув’язненого наркобарона, звинувачують за трьома пунктами: участь у розповсюдженні наркотиків, відмивання грошей та участь у фінансових операціях наркокартелю «Сіналоа». Їй може загрожувати чотири роки ув’язнення.

«Обвинувачувана здійснила серйозні злочини проти Сполучених Штатів. Враховуючи шкідливі наслідки від наркоторгівлі для всього суспільства, а також серйозні наслідки від вживання кокаїну, героїну, метамфетаміну та марихуани у суспільстві, є важливим, щоб суд призначив покарання, яке стало би прикладом для інших», - заявив федеральний прокурор у цій справі.

Також прокурор попросив суддю Рудольфа Контрераса стягнути з Коронель $1,5 мільйонів штрафу як частину покарання.

ЗМІ зазначає, що Коронель є колишньою американською моделлю та учасницею конкурсів краси. Її заарештували у лютому цього року, після чого вона погодилася працювати зі слідством.

Як повідомлялося, лідера наркокартелю «Сіналоа» Гузмана («Ель Чапо») вперше посадили до в’язниці ще у 2014 році. Після того «Ель Чапо» втік з тюрми через тунель, який прокопали його товариші. У 2016 році його знову заарештували та згодом видали Сполученим Штатам, де у 2019 році його засудили до довічного ув’язнення за наркоторгівлю, викрадення, вбивства та інші злочини.

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-