У Сербії суд виніс вирок бойовику, який воював на сході України - ЗМІ

У Сербії суд виніс вирок бойовику, який воював на сході України - ЗМІ

Укрінформ
Верховний суд Белграда (Сербія) засудив до шести місяців домашнього арешту, без електронного нагляду, людину, яка воювала на боці російських збройних формувань на сході України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Балканський оглядач у Фейсбуці.

«Він винен у тому, що в період з 18.10.2014 р. до середини листопада 2014 року брав участь у збройному конфлікті в іноземній державі, знаючи, що це заборонено законодавством, та спонукав інших осіб до вчинення цього злочину», – йдеться у тексті вироку від 22 жовтня.

Засуджений зв'язувався в Сербії із зацікавленими людьми в участі в бойових діях на сході України через соціальні мережі, а потім електронною поштою "відправляв їм авіаквитки на рейс із Белграда до Москви".

Також, згідно з вироком, він передав їм інформацію про їхнє подальше переміщення з Москви до Алчевська в Україні, який перебуває під контролем проросійських сил, "щоб зазначені особи брали участь у збройному конфлікті на території України".

Додається, що підсудний раніше приєднався до проросійських бойовиків добровольцем на сході України.

Обвинувачений, як зазначено в рішенні суду, свою вину визнав. Суд виніс обвинувальний вирок на підставі угоди про визнання винуватості.

У документі, однак, суд не назвав особу засудженого, приховавши всі деталі – від імені та прізвища, року народження, адреси проживання, а також імен інших осіб.

Зазначається, що участь та організація участі у бойових діях в іноземній державі є кримінальним злочином з початку застосування змін до Кримінального кодексу Сербії від 2014 року, із загрозою покарання та позбавленням волі на строк до десяти років.

Загалом, як ідеться у повідомленні, за участь у бойових діях на сході України на боці бойовиків російських збройних формувань Верховний суд Белграда за період з 2015-го по 2018 роки виніс 32 вироки. Усі вироки були винесені на підставі угоди про визнання винуватості. У 28 випадках суд засудив підсудних до умовного покарання, а чотирьох осіб – до домашнього арешту на шість місяців.

Як повідомляв Укрінформ, суд чеського міста Пльзень засудив до 20 років ув'язнення у тюрмі суворого режиму найманця, який воював у Донецьку й Луганську.

Фото: Балканський оглядач, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-