У Франції виявили вісім імовірних випадків штаму Omicron

У Франції виявили вісім імовірних випадків штаму Omicron

Укрінформ
У Франції виявили вісім імовірних випадків зараження новим штамом коронавірусу Omicron після того, як уряд оголосив про посилення обмежень для стримування його поширення.

Про це заявили у міністерстві охорони здоров’я Франції, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Як зазначається, ймовірно, заразилися люди, які здійснювали поїздки до Південної Африки за останні два тижні. Зараз проводяться додаткові тести, аби остаточно впевнитися, що це Omicron.

Усі особи з підозрою на новий штам коронавірусу та люди, з якими вони контактували, перебувають на ізоляції.

Франція переживає п’яту хвилю коронавірусу. У неділю було зафіксовано понад 31,6 тис. позитивних випадків COVID-19, за минулу добу різко зросла кількість пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії.

Влада Франції також призупинила всі рейси з Південної Африки принаймні до 1 грудня і посилила протоколи для людей, які приїжджають із сусідніх заморських регіонів Реюньон і Майотта, заявили у МОЗ.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам коронавірусу, виявлений у Південній Африці, Omicron. За попередніми даними, цей варіант може бути небезпечнішим за інші.

26 листопада голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила, що ЄС має намір призупинити авіасполучення з країнами Півдня Африки через новий небезпечний штам.

Про припинення авіасполучення з регіоном уже оголосили деякі держави. Адміністрація США від завтра призупиняє прийом приїжджих із ПАР та семи сусідніх країн.

У Європейському центрі із запобігання та контролю захворювань (ЄЦКЗ) заявили, що новий штам коронавірусу Omicron може бути більш стійким до вакцин та швидше поширитися.

Водночас медики ПАР заявили, что у жителів країни, інфікованих варіантом коронавірусу Omicron, поки що не виявлено ускладнень захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-