В індійському мегаполісі через повінь запровадили надзвичайний стан

В індійському мегаполісі через повінь запровадили надзвичайний стан

Укрінформ
На півдні Індії через рекордні опади розпочалася масштабна повінь, яка зачепила декілька штатів та великих міст, зокрема місто Ченнай, де запровадили надзвичайний стан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє India Times.

Повідомляється, що найбільше від повені постраждав штат Таміл Наду та його столиця, місто Ченнай, в агломерації якого мешкає більше 6 мільйонів людей. Там запровадили надзвичайний стан. Також затопило багато навколишніх сіл. Уряд проводить евакуацію людей із затоплених населених пунктів. Зазначається, що деякі селяни евакуювалися на човнах.

Індійські метеорологи відзначають, що в місті Ченнай зафіксовано 1000 мм опадів за місяць. Це всього третій раз за 200 років, коли таку кількість опадів фіксують у листопаді. Експерти відзначають, що сезон дощів триває довше, ніж зазвичай, через зміни клімату, спричинені людським фактором.

Очікується, що опади продовжаться і в понеділок. Метеорологи прогнозують, що припинення зливи можна очікувати не раніше вівторка.

Як повідомляв Укрінформ, в Індії щонайменше 30 людей загинули і ще тисячі лишилися без домівок після масштабних повеней на півдні країни.

Фото: India Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-