У Киргизстані три партії вимагають визнати недійсними підсумки виборів

У Киргизстані три партії вимагають визнати недійсними підсумки виборів

Укрінформ
У Киргизстані представники трьох політичних партій зажадали визнати підсумки парламентських виборів недійсними через збій системи підрахунку голосів ЦВК.

Про це повідомляє Радио Азаттык, передає Укрінформ.

У ніч проти 29 листопада кандидати від партій «Ата Мекен», «Азаттик» та «Улуттар Бірімдігі» провели пресконференцію за підсумками парламентських виборів. Вони звинуватили владу у використанні недійсних бюлетенів та збільшенні кількості тих, хто голосував проти всіх - «з метою недопущення опозиційних партій до парламенту».

Кандидати також зажадали провести розслідування збою системи автоматизованого підрахунку голосів Центральної виборчої комісії.

Своєю чергою голова ЦВК Нуржан Шайлдабекова заявила, що в основній системі підрахунку голосів збою не було. Вона додала, що дані з автоматично зчитувальних урн є попередніми і не мають юридичної сили. Остаточні підсумки голосування буде підбито після ручного підрахунку бюлетенів.

Як повідомлялося, за попередніми даними, до парламенту Киргизстану проходять шість партій, які подолали 5-відсотковий бар'єр.

Раніше, за інформацією Радио Азаттык, на сайті ЦВК стався збій, і сума зазначених відсотків, набраних усіма партіями, перевищила 150.

Сьогоднішні парламентські вибори в Киргизстані вперше пройшли за змішаною системою: у Жогорку Кенеш буде обрано 90 депутатів. 54 із них обираються від партій (виборці зможуть проголосувати не лише за політсилу, а й за конкретного кандидата у її списку). Решта 36 депутатів представлятимуть одномандатні округи.

Фото: Sputnik.kg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-