ВООЗ поки що не має доказів особливої небезпечності Omicron-штаму

ВООЗ поки що не має доказів особливої небезпечності Omicron-штаму

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я поки що не має достатніх даних, які б підтверджували більшу небезпечність Omicron-штаму в порівнянні з іншими мутаціями коронавірусу, зокрема варіантом Delta.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті ВООЗ.

«Поки що не зрозуміло, чи Omicron легше передається від людини до людини у порівнянні з іншими варіантами, включаючи Delta», - йдеться в повідомленні.

Так само не ясно, вказують у ВООЗ, чи штам Omicron спричиняє тяжче захворювання, аніж інші варіанти коронавірусу, в тому числі Delta.

Для з’ясування ступеня тяжкості інфікування Omicron-штамом буде потрібно від кількох днів до кількох тижнів, визнають в організації. При цьому наголошується, що всі варіанти COVID-19, включаючи Delta-штам, який домінує у світі, можуть спричинити тяжке захворювання або смерть, зокрема найуразливіших людей, тому ключовою залишається профілактика та вакцинація.

У ВООЗ також зауважують: за попередніми даними, люди, які раніше хворіли на COVID-19, можуть легше повторно заразитися Omicron-штамом у порівнянні з іншими варіантами. Але й у цьому питанні інформація обмежена. «Більше інформації про це буде доступно найближчими днями та тижнями», - резюмували у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Як повідомлялося, ВООЗ 26 листопада назвала новий штам коронавірусу, виявлений у Південній Африці, Omicron. За попередніми даними, цей варіант може бути небезпечнішим, аніж попередні.

Фото: Fabrice Coffrini / Contributor / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-