В аеропорту німецького Любека лікар вводив охочим саморобну вакцину

В аеропорту німецького Любека лікар вводив охочим саморобну вакцину

Укрінформ
У Німеччині місцевий лікар та підприємець, професор медицини Вінфрід Штьоккер, якому належить аеропорт Любека, вводив охочим саморобну вакцину.

Як передає Укрінформ, якщо підозри поліції виправдаються, його вчинок буде кваліфікований як порушення закону про лікарські засоби, повідомляє DW.

"27 листопада в аеропорту Любека, що належить Штьоккеру, де й проходила акція вакцинації, зібралися близько 230 осіб. Понад 50 добровольців встигли зробити укол до втручання поліції та служб охорони правопорядку", - наголошується в повідомленні.

Штьоккер ще в квітні минулого року повідомив, що самостійно у власній лабораторії розробив препарат та провів випробування, які показали 97% ефективність. Тести він проводив на своїх рідних та близьких, а також друзях і знайомих.

Проте, вакцина не пройшла повноцінні клінічні випробування й не отримала відгуків у жодному поважному медичному виданні.

У 1987 Штьоккер заснував компанію Euroimmun, що займається розробкою методів розпізнавання аутоімунних та інфекційних захворювань. Наразі вона має представництва у 17 країнах. У 2017 році Штьоккер продав Euroimmun американського концерну PerkinElmer за 1,2 млрд євро.

Фото: Franz Neumar

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-