Земан призначив прем’єра Чехії

Земан призначив прем’єра Чехії

Відео
Укрінформ
Лідер Громадянської демократичної партії Чехії Петр Фіала офіційно став прем’єр-міністром Чеської Республіки.

Церемонія призначення пройшла в неділю, 28 листопада, в резиденції чеського президента «Лани», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що ближчими днями зустрінеться з кандидатами на посади міністрів. «Цей серіал завершиться 12 грудня і можна буде формувати уряд», - додав він.

Своєю чергою Фіала запевнив, що в країні скоро з’явиться «сильний і стабільний уряд - уряд змін для майбутнього».

Нового прем’єра Чехії особисто призначив президент Земан попри те, що в нього діагностовано коронавірус. У залі були присутні Фіала, глава президентської канцелярії та очільник протоколу. Земана на інвалідному візку медичний працівник у захисному костюмі завіз до скляного герметичного короба, встановленого перед дверима в іншу кімнату. Приміщення, за словами речника президента, було ретельно провітрено, все дезінфіковано, аби не допустити передачі вірусу.

Фото: ČTK

Призначення чеського прем’єра відбулося через 50 днів після виборів. Зробити це раніше було неможливо через те, що президент увесь цей час перебував у лікарні через загострення хронічної хвороби. У п’ятницю, 26 листопада, Земан попри застереження лікарів залишив лікарню, однак був знову госпіталізований, оскільки у нього діагностували COVID-19. Попри це президент у суботу знову повернувся до резиденції.

Як повідомлялося, вибори пройшли в Чехії 8-9 жовтня. Коаліція з 5 партій, які домовилися сформувати більшість і уряд, має наразі 108 голосів із 200 у нижній палаті парламенту.

Перше фото: Michaela Szkanderová, E15 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-