Меркель обрала шлягер панк-року для церемонії прощання з посадою

Меркель обрала шлягер панк-року для церемонії прощання з посадою

Укрінформ
Анґела Меркель обрала для традиційної церемонії прощання з посадою канцлера ФРН панк-рок шлягер 1970-х із НДР, а також композицію легендарної німецької співачки Гільдеґард Кнеф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Зазначається, що традиційно канцлери обирають три музичні композиції для церемонії прощання з посадою

Урочиста церемонія відбудеться 2 грудня у дворі міністерства оборони в Берліні. Оркестр Бундесверу (збройних сил ФРН) виконає композицію "Für mich soll's rote Rosen regnen" ("Для мене проллється дощ із червоних троянд") німецької актриси та співачки Кнеф, а також "Du hast den Farbfilm vergessen" ("Ти забув кольорову плівку") - шлягер 1970-х, який прославив панк-рок співачку Гаґен. Крім того, музиканти мають зіграти "Großer Gott, wir loben Dich" ("Великий Боже, ми славимо тебе") - християнський гімн, парафраз Te Deum, слова якого написав німецький католицький священик і теолог XVIII століття Іґнац Франц (Ignaz Franz).

У зв'язку з пандемією коронавірусу проводи Меркель з посади канцлерки Німеччини пройдуть у доволі камерному форматі - запрошені близько 200 гостей, зокрема 52 міністри, які входили до уряду на різних етапах її правління, а також інші члени її команди. Меркель виступить з короткою промовою. Традиційний прийом після офіційної церемонії прощання не відбудеться.

Військовий церемоніальний акт проводів "Der Große Zapfenstreich" вважається найвищою шаною, яку збройні сили Німеччини можуть віддати цивільній особі. Крім канцлерів, цей звичай також використовується для вшанування президентів і міністрів оборони ФРН після звільнення з посад. Традиція сягає XVI століття. Церемонія завжди проходить увечері та супроводжується кількома музичними композиціями, включно з національним гімном і маршем. Крім того, за традицією запалюються смолоскипи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-