В Іраку археологи знайшли глиняну мечеть, якій понад 1 300 років

В Іраку археологи знайшли глиняну мечеть, якій понад 1 300 років

Фото
Укрінформ
Археологічна експедиція Британського музею разом з місцевими археологами знайшла в Іраку залишки глиняної мечеті, збудованої у VII столітті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

Повідомляється, що мечеть була збудована у 679 році н.е. Її знайшли у місті Аль-Рафаї. Будівля має вісім метрів завдовжки та п’ять  - завширшки. Посередині мечеті розташована усипальниця імама. Також повідомляється, що мечеть могла прийняти до 25 осіб.

В Іраку археологи знайшли глиняну мечеть / Фото: Iraqi News Agency

Алі Шалгам, голова місцевого археологічного департаменту, заявив журналістам, що ця знахідка є «одним з найважливіших та найвидатніших відкриттів», оскільки вона належить до найбільш ранньої історії ісламу і збудована повністю з глини.

Також він додав, що археологи знайшли лише залишки мечеті, оскільки руїни будівлі знищила ерозія від води, вітру та дощів. Та навіть попри це, як зазначив Шалгам, знайдена мечеть є однією з небагатьох пам’яток цього періоду.

ЗМІ зазначає, що регіон Ді-Кар, у якому знайшли мечеть, багатий на археологічні пам'ятки. Зокрема у цьому ж регіоні знайдено руїни давньошумерського міста Ур, яке минулого року під час візиту до країни відвідав Папа Франциск.

Як повідомляв Укрінформ, в Єгипті відкрили Алею сфінксів, відновлений античний променад, який був побудований понад 3 000 років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-