У Польщі не виключають, що мігранти з Білорусі можуть рушити до кордону України

У Польщі не виключають, що мігранти з Білорусі можуть рушити до кордону України

Ексклюзив
Укрінформ
Режим Лукашенка, який усе більше відчуває проблеми з мігрантами на своїй території, може спрямувати міграційний потік і в бік України. 

На цьому в інтерв’ю Укрінформу наголосив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач.

“Перші агресивні дії були на литовській і, частково, латвійській ділянках кордону, а зараз це Польща. Звичайно, надалі це можуть бути інші країни, зокрема й Україна”, - зазначив Пшидач.

За його словами, Лукашенко сам починає мати проблеми з мігрантами у своїй країні.

“Він пообіцяв їм можливість перетину кордону, взяв від них гроші – адже кожний мігрант платив за таку послугу чималу суму – і при цьому вони й далі залишаються на території Білорусі. Отже, у них зростає розчарування. Зростає також роздратування білоруських прикордонників, на яких тиснуть згори, аби вони перекидали мігрантів через кордон. Це посилення напруження може знайти вихід і на інших кордонах”, - підкреслив польський дипломат.

Відтак, як зазначив заступник глави МЗС Польщі, офіційна Варшава постійно контактує з українським урядом, по гарячих слідах обидві сторони координують свої дії. Розмови відбуваються як безпосередньо між обома країнами, так і в рамках Люблінського трикутника (Україна, Польща, Литва).

Від липня на східному кордоні ЄС із Білоруссю триває криза, викликана штучним генеруванням потоку мігрантів з Близького Сходу до Європи. Гібридні дії проти Польщі, Литви та Латвії здійснює режим Лукашенка за підтримки Кремля.

Польща частково закрила кордон з Білоруссю, збудувала тимчасові загородження з колючого дроту. До середини наступного року Польща планує збудувати постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-