У Пакистані 12-мільйонне місто через смог закриває школи та офіси

У Пакистані 12-мільйонне місто через смог закриває школи та офіси

Укрінформ
Пакистанське місто Лахор, у якому мешкає близько 12 мільйонів людей, на три дні закриє школи та офіси через сильний смог.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Міська влада сподівається, що три вихідні допоможуть зменшити рівень забруднення повітря. Чотирьохденний робочий тиждень запровадили до 15 січня.

Повідомляється, що у середу Лахор був визнаний найзабрудненішим містом світу за якістю повітря. Мешканці скаржаться на те, що їм важко дихати, багато хто відчуває нудоту та головний біль. Рішення закрити школи та офіси було прийнято після чисельних скарг містян, які вимагали від уряду вирішити проблему зі смогом.

Минулого тижня рівень забрудненості повітря в Лахорі становив 348, тоді як уже індекс 300 свідчить про надзвичайну небезпеку. Гірша ситуація спостерігалася лише в індійській столиці Делі, де цей індекс становив 422.

ЗМІ відзначає, що найгірша у світі ситуація із забрудненням повітря викликана сумішшю диму від пального, туману від сезонних опадів, а також холодними температурами.

Згідно з дослідженням, яке провів Інститут енергетичної політики Чиказького університету, через забруднене повітря очікувана тривалість життя в Пакистані може зменшитися на два роки. Водночас у Лахорі очікувана тривалість життя зменшиться на 5,3 року. Експерти та лікарі закликають пакистанський уряд вплинути на цю ситуацію та провести реформу промисловості.

Як повідомляв Укрінформ, влада міста Делі на 7 днів закриє всі школи в індійській столиці через значне перевищення показників забруднення повітря.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-