Смертельна ДТП у Болгарії: назвали можливу причину аварії автобуса

Смертельна ДТП у Болгарії: назвали можливу причину аварії автобуса

Розслідування
Укрінформ
Болгарські розслідувачі заявляють, що найімовірнішою причиною автокатастрофи, в якій загинули більше 40 пасажирів автобуса, стала людська помилка. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«На сьогодні головною та найбільш імовірною версією катастрофи є людська помилка», - заявив голова Національної розслідувальної служби Болгарії Борислав Сарафов.

Повідомляється, що в автобусі їхали туристи з Північної Македонії, які поверталися з поїздки до Туреччини. У ніч проти вівторка автобус загорівся, проїжджаючи шосе на заході Болгарії. Розслідувачі виключили версії теракту та технічної несправності автобуса.

«Розтини показують, що всі жертви загинули переважно від удушшя після початку пожежі, а не від травм або опіків, які викликав би вибух», - додав Сарафов.

Також він розповів, що автобус врізався у дорожнє загородження, вирвав його і загорівся від тертя, а тоді зупинився перед загородженням, яке відділяло дві смуги дороги. Розслідувачі повідомляють також, що автобус загорівся від цього першого удару і швидко наповнився димом.

«Ніхто не міг вибратися з перших дверей, тому що там було сильне загоряння. Всі скупчилися перед задніми дверима, але вони були заблоковані дорожнім загородженням, яке зупинило автобус», - розповів головний розслідувач Мар’ян Марінов.

Також розслідувачі повідомили про 45 жертв катастрофи, хоча досі було знайдено лише 44 тіла. Нині з’ясовується, чи йдеться про пасажира, який вижив у аварії, або про туриста з цієї групи, який поїхав іншим автобусом. Болгарія вже відправила двох чиновників до Північної Македонії, аби отримати ДНК родичів жертв для того, щоб ідентифікувати загиблих.

Як повідомляв Укрінформ, серед щонайменше 45 загиблих в результаті аварії автобуса на трасі у Болгарії 23 листопада було 12 дітей.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-