Терапія антитілами на 80% зменшує тяжкий перебіг «ковіду» – лікарі

Терапія антитілами на 80% зменшує тяжкий перебіг «ковіду» – лікарі

Укрінформ
Терапія антитілами може на 80% зменшити важкий перебіг коронавірусного захворювання. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ORF з посиланням на результати застосування відповідної терапії у клініці Мюнхена.

"В університетській клініці Мюнхена використовується терапія антитілами, яка зменшує кількість тяжких перебігів COVID-19 на 80%. Ця "пасивна вакцинація" була схвалена Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) два тижні тому і зараз широко застосовується", - йдеться у повідомленні.

Як заявили в мюнхенській клініці, терапія антитілами захищає, передусім, хронічно хворих людей, організм яких не реагує адекватно на активну вакцинацію. Вона передбачає застосування вироблених у лабораторії високоспеціалізованих антитіл, які використовуються як "пасивна вакцинація" і можуть інактивувати вірус SARS-CoV-2.

Зазначається, що антитіла запобігають проникненню вірусу в клітини людини і таким чином зупиняють розмноження вірусу. Водночас, важливо, щоб антитіла були введені протягом перших семи днів після появи симптомів, інакше вони не зможуть повністю розкрити свій потенціал.

У світі, станом на ранок 25 листопада, зафіксовано понад 259,7 млн випадків зараження коронавірусом. Захворювання вже забрало життя майже 5,2 млн осіб.

Фото: Суспільне, Карпати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-