Авіатроща МАУ: міжнародна група закликала Іран сплатити репарації у повному обсязі

Авіатроща МАУ: міжнародна група закликала Іран сплатити репарації у повному обсязі

Укрінформ
Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу PS752 повторно закликає Іран до добросовісних переговорів і їх проведення до кінця цього року.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерство закордонних справ, про це йдеться у спільній заяві Міжнародної групи.

“Ми, міністри, які представляють Канаду, Швецію, Україну та Сполучене Королівство, висловлюємо глибоке розчарування тим, що Ісламська Республіка Іран не прийняла наші численні пропозиції зустрітися 22 листопада для проведення переговорів щодо репарацій за збиття рейсу PS752”, - ідеться у заяві.

У міжнародній групі нагадують Ісламській Республіці Іран, що вона повинна виконати міжнародно-правове зобов’язання щодо здійснення репарацій групі держав у повному обсязі та повторно закликають до добросовісних переговорів і їх проведення до кінця цього року.

Читайте також: Україна повторно звернулася до Ірану у справі про збиття літака МАУ – Венедіктова

“Ми продовжуватимемо бути солідарними з сім’ями та близькими жертв PS752 у їхній глибокій втраті та стражданнях. Вони можуть бути впевнені, що Координаційна група залишиться єдиною у своїй цілі притягнути Ісламську Республіку Іран до відповідальності за цю трагедію.

Якщо Іран продовжить уникати переговорів з групою, у Координаційної групи не залишиться іншого вибору, крім як серйозно розглянути інші дії та заходи щодо розв'язання цього питання в рамках міжнародного права”, - наголошується у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 8 січня 2020 року в Ірані був збитий літак МАУ, який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі 176 осіб загинули.

Іранська влада 11 січня, після кількох днів заперечень, визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

22 листопада 2021 року в Іранському військовому суді почалися слухання справи щодо збиття літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-