Вакцини знижують ризик поширення штаму Delta лише на 40% - ВООЗ

Вакцини знижують ризик поширення штаму Delta лише на 40% - ВООЗ

Укрінформ
У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що вакцини зменшують ризик передачі штаму коронавірусу «Дельта» лише приблизно на 40%, що передбачає серйозніше ставлення до карантинних обмежень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24 із посиланням на заяву ВООЗ.

Генеральний директор організації Тедрос Гебреєзус заявив, що багато вакцинованих людей помилково вважають, що вони перебувають у безпеці та не мають дотримуватися жодних обмежень.

«Вакцини рятують життя, але вони не запобігають передачі вірусу. Дослідження показують, що до появи штаму «Дельта» вакцини зменшували імовірність передачі вірусу приблизно на 60%. Після появи «Дельти» ця цифра впала до 40%», - заявив він.

Також голова ВООЗ додав, що вакцини знижують ризик летальних наслідків та важкого перебігу хвороби, але після вакцинації все ще існує ризик заразитися та заразити інших. Він відзначив, що це передбачає необхідність носити маску, дотримуватися дистанції, уникати натовпів та зустрічей у приміщеннях, які не провітрюються.

Водночас у ВООЗ відзначають, що ефективність вакцин від важкого перебігу хвороби наразі залишається на рівні понад 80%.

Про небезпеку штаму «Дельта» попереджає також голова експертної групи з протидії COVID-19 при ООН Марія ван Керхове. Зокрема вона заявляла, що штам «Дельта» постійно мутує, через що його дуже важко відстежити.

Як повідомляв Укрінформ, європейський офіс Всесвітньої організації охорони здоров’я рекомендує країнам розглянути можливість запровадження обов’язкової вакцинації всього населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-