Берлін узгоджує дії щодо Nord Stream 2 з Вашингтоном

Берлін узгоджує дії щодо Nord Stream 2 з Вашингтоном

Укрінформ
Німецька сторона координує дії щодо проєкту «Північний потік-2» з американськими колегами, але відмовляється коментувати нові санкції США проти газогону.

На запитання щодо посилення американських санкцій проти трубопроводу відповідала речниця МЗС ФРН Андреа Зассе на брифінгу в середу, передає кореспондент Укрінформу.

Зассе згадала, що 21 липня Німеччина разом з американською стороною схвалили спільну заяву, «в якій знайшли конструктивне рішення теми «Північного потоку-2».

«Відтоді ми інтенсивно працюємо над реалізацією цієї спільної заяви і на різних рівнях регулярно узгоджуємо дії», - заявила дипломат. При цьому коментувати останні кроки Вашингтона вона не стала.

Як повідомлялося, США напередодні додали у перелік підсанкційних суб'єктів, пов'язаних з Nord Stream 2, одну організацію і судно - підприємство Transadria Ltd., а також судно Marlin. У Держдепартаменті підкреслили, що разом із обмеженнями адміністрація США загалом ввела санкції проти восьми осіб і 17 суден відповідно до закону PEESA в контексті проєкту.

Федеральне мережеве агентство Німеччини, яке проводить сертифікацію газогону, 16 листопада призупинило процес. Німецький регулятор також задовольнив запити НАК «Нафтогаз України» та ТОВ «Оператор ГТС України» щодо участі у цій процедурі.

Нагадаємо, будівництво «Північного потоку-2» по дну Балтійського моря завершилося на початку вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-