Криза з мігрантами: литовським прикордонникам постійно допомагають до 2 тисяч військових

Криза з мігрантами: литовським прикордонникам постійно допомагають до 2 тисяч військових

Укрінформ
Командувач литовської армії генерал-лейтенант Валдемарас Рупшис заявив, що на кордоні з Білоруссю литовським прикордонникам постійно допомагають від однієї до двох тисяч військових, при цьому їхня кількість може збільшуватися залежно від ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

«Загалом – 9 тисяч брали участь із 11 червня (в охороні кордону – ред.), але постійно беруть участь по 1-2 тисячі військових. Але, звичайно, це не межа, і якщо ситуація вимагатиме і буде запит – буде більше», – сказав Рупшис.

Сейм Литви продовжив до середини лютого повноваження військових на кордоні з Білоруссю, де солдати надають підтримку співробітникам Служби охорони державного кордону Литви, яка зіткнулася з великою міграційною кризою.

Цього року до Литви нелегально потрапили понад 4 тисячі осіб, а із серпня на кордоні розвернули 7,3 тисячі нелегальних мігрантів.

Країни Балтії, Польща звинувачують режим Лукашенка в організації міграційних потоків та називають це гібридною агресією.

У зв'язку з цим у серпні в Литві було оголошено надзвичайну ситуацію. Оскільки велика кількість мігрантів зосередилася неподалік кордону Білорусі з Польщею, Сейм Литви з 10 листопада оголосив на місяць надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-