Мін'юст Росії підтримав позов прокуратури щодо ліквідації ПЦ «Меморіал»

Мін'юст Росії підтримав позов прокуратури щодо ліквідації ПЦ «Меморіал»

Укрінформ
Головне управління Міністерства юстиції РФ у Москві підтримало позов російської прокуратури про ліквідацію правозахисного центру «Меморіал».

 Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у позиції відомства за позовом, з яким ознайомився Інтерфакс.

У Мін'юсті повторюють звинувачення російських прокурорів, що "організація здійснювала свою діяльність із неодноразовими порушеннями законодавства РФ, неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності".

Мосміськсуд розпочав підготовку засідання за позовом прокуратури про ліквідацію ПЦ "Меморіал", але відклав його до 29 листопада. У вівторок біля суду зібралася група прихильників правозахисного центру та журналісти. Своєю чергою, у зв'язку із засіданням у Мосміськсуді було посилено заходи безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, два тижні тому Генеральна прокуратура РФ подала позов до Верховного суду щодо ліквідації "Міжнародного Меморіалу".

Організацію "Міжнародний Меморіал" та шість її підрозділів внесено до реєстру "іноземних агентів", який складає Мін'юст РФ. "Меморіал" неодноразово штрафували за відсутність маркування "іноагенту".

Міжнародне історико-просвітницьке, благодійне та правозахисне товариство "Меморіал" ("Міжнародний Меморіал") – одна з найстаріших некомерційних організацій, яка займається дослідженням політичних репресій у СРСР та сучасній Росії.

Її було засновано 1992 року в Москві. Одним із організаторів та першим почесним головою товариства "Меморіал" був академік Андрій Сахаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-