Штати й надалі вводитимуть санкції проти Nord Stream 2

Штати й надалі вводитимуть санкції проти Nord Stream 2

Укрінформ
Державний департамент США має намір продовжувати введення санкцій проти фізичних та юридичних осіб, залучених до проєкту російського газопроводу Nord Stream 2 – на виконання закону США, який вимагає таких кроків.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепу Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжимо дотримуватися закону, виконувати PEESA (Закон про захист енергетичної безпеки Європи – ред.) належним чином щодо установ, залучених до будівництва цього газопроводу», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що Держдепартамент США виступає проти Nord Stream 2 та вважає його шкідливим геополітичним проєктом Росії. Прайс зазначив, що «це погана угода стосовно України, це погана угода для Європи».

Саме тому, за його словами, США «злагоджено працювали» як з українською стороною, так і з німецькими партнерами, щоби зменшити ризики від Nord Stream 2 для європейської енергетичної безпеки та безпеки України.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Державний департамент США оголосив про розширення списку санкцій проти одного підприємства, пов’язаного з Росією, а також його судна, які продовжують брати участь у проєкті російського газопроводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-