Трагедія на різдвяному параді у США: водій позашляховика виявився рецидивістом

Трагедія на різдвяному параді у США: водій позашляховика виявився рецидивістом

Укрінформ
Американська поліція оприлюднила ім’я та деталі біографії чоловіка, який на позашляховику протаранив натовп та вбив щонайменше п’ятьох людей у місті Вокеша.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву шефа поліції Вокеші Деніела Томпсона.

Повідомляється, що підозрюваного, якого затримали поблизу місця злочину, звати Даррел Брукс, йому 39 років. Раніше його вже судили за інцидент сімейного насильства, непокору поліції та дрібне хуліганство. Зазначається, що востаннє його судили 11-го листопада, тоді він заплатив штраф у розмірі 1000$.

Також у день, коли він в’їхав на позашляховику в натовп на параді, він втікав від поліції, намагаючись приховати ще один злочин. У неділю, в день, коли сталася трагедія, в поліцію повідомляли, що Брукс скоїв напад з ножем, але його не затримали одразу, тому що вся поліція міста була залучена для охорони параду.

Поліція повідомила також точну кількість жертв трагедії. Повідомляється, що загинули 5 осіб, віком від 52 до 81 року. Ще 48 зазнали травм, включаючи 6 дітей, які станом на понеділок залишалися у критичному стані у шпиталі. Томпсон відзначив, що мотив атаки все ще лишається загадкою, але це було зроблено умисно.

«Він проїхав прямо крізь усі загородження та поліцію», - заявив Томпсон на брифінгу, додавши, що правоохоронці виключають мотив тероризму. Також Томпсон заявив, що один із поліцейських відкрив вогонь по позашляховику, намагаючись спинити вбивцю. Окрім цього, Томпсон відзначив, що люди на параді швидко зорієнтувалися та намагалися допомогти пораненим.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Вокеша, Вісконсин, у Сполучених Штатах у понеділок позашляховик в’їхав у натовп під час параду, загинуло щонайменше 5 людей, ще понад 40 отримали травми.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-