Коронавірус до березня може принести Європі ще близько 500 тисяч смертей - ВООЗ

Коронавірус до березня може принести Європі ще близько 500 тисяч смертей - ВООЗ

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я дуже занепокоєна поширенням коронавірусу в Європі, оскільки континент бореться з новою хвилею інфекцій. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Регіональний директор ВООЗ доктор Ганс Клюге попередив, що до березня в Європі може бути зареєстровано ще близько 500 000 смертей, якщо не буде вжито термінових заходів.

"COVID-19 вкотре став причиною смертності під номером один у нашому регіоні", - сказав він, додавши, що "ми знаємо, що потрібно робити", аби подолати хворобу.

На думку Клюге, запровадження таких заходів, як носіння масок, може негайно допомогти.

Він сказав, що причинами поширення вірусу є зимовий сезон, недостатнє охоплення вакцинацією та регіональне розповсюдження більш заразного варіанта "Дельта".

Доктор Клюге наголосив, що обов'язкові заходи вакцинації слід розглядати як «надзвичайний засіб», але було б «дуже своєчасно» – провести «правові та суспільні дебати» з цього питання.

Коментарі Клюге з'явилися після того, як декілька європейських країн повідомили про рекордно високий рівень зараження і наразі запроваджують повне або часткове блокування.

Як повідомлялося, у п'ятницю Австрія стала першою європейською країною, яка оголосила, що вакцинація проти COVID-19 стане юридичною вимогою. Нові правила набудуть чинності у лютому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-