У США дозволили бустерне COVID-щеплення з 18 років

У США дозволили бустерне COVID-щеплення з 18 років

Укрінформ
Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) дозволив щеплювати бустерною дозою вакцини проти коронавірусу громадян віком від 18 років.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

Американський регулятор прийняв таке рішення після успішного запровадження бустерних щеплень у 10 штатах. Зазначається, що воно прийняте на тлі різкого зростання кількості випадків захворювання протягом останніх двох тижнів.

«У нинішній ситуації немає інших можливостей подолати пандемію без введення кожному бустерної дози вакцини», - заявив журналістам співвласник компанії Pfizer/BioNTech Угур Шахін.

Він додав, що компанія провела дослідження на 10 000 добровольцях, яке підтверджує, що бустерна доза зменшує ризик тяжкого перебігу хвороби на 95%.

НА цей час понад 195 мільйонів американців отримали дві дози вакцини проти коронавірусу, а більш як 30 мільйонів громадян США отримали бустерну дозу.

Очікується, що Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC) у п’ятницю прийме рішення щодо бустерного щеплення підлітків, які не мають хронічних хвороб, препаратами Pfizer і Moderna, а також Johnson & Johnson.

Як повідомляв Укрінформ, у Норвегії надаватимуть третю дозу вакцини від COVID-19 всім громадянам від 18 років включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-