Угорська опозиція звинуватила Орбана у нищенні демократії

Угорська опозиція звинуватила Орбана у нищенні демократії

Укрінформ
Лідер угорської опозиції, мер міста Годмезевашаргей Петер Маркі-Зай вважає, що Угорщина під керівництвом прем’єр-міністра Віктора Орбана більше не є демократичною країною.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час дискусії в Європейському центрі Атлантичної ради в рамках Тижня Центральної Європи.

«Якщо оцінювати абсолютно об'єктивно, Угорщина більше не є демократією, - сказав він. - Там немає верховенства закону, немає свободи преси, а вибори не є вільними та справедливими». Проте, на його переконання, ще є надія змінити ситуацію – вигравши вибори на наступних парламентських виборах, що відбудеться навесні, у керівної партії Fidesz.

Маркі-Зай зазначив, що вважає себе консерватором – дотримується християнських та національних традицій, виступає проти абортів і розлучень. Але, на його думку, уряд не має права забороняти ні те, ні інше.

«Щодо пана Орбана, то я не вважаю його ні християнином, ні консерватором», - сказав він, вказавши на зміну ідеології угорського лідера протягом його кар’єри та його прагнення до «однопартійної держави».

Він також звинуватив уряд у корупції та посиленні контролю над ЗМІ.

«Якщо йдеться про гроші, то в Орбана немає жодних цінностей. Комунізм, фашизм – неважливо. Корупція – ось єдина постійна цінність для Орбана», - сказав він.

На відміну від чинного прем’єра, який часто критикує Європейський Союз, Маркі-Зай «твердо вірить у федеративну Європу» і каже, що переважна більшість угорців вважає так само.

«У ЄС є проблеми – у цьому немає сумнівів, - сказав він. – Але вирішення їх не в тому, щоб зробити Європу меншою. Вирішення - це більше Європи».

За словами Маркі-Зая, важливо протистояти спробам Росії розколоти Європу й використовувати енергетичну зброю проти інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-