Лукашенко визнав, що білоруси могли допомагати мігрантам: «Ми слов'яни, у нас є серце»

Лукашенко визнав, що білоруси могли допомагати мігрантам: «Ми слов'яни, у нас є серце»

Укрінформ
Самопроголошений президент Олександр Лукашенко допустив, що білоруські прикордонники допомагають мігрантам перебиратися на територію Польщі, але розбиратися з цим не збирається.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC, передає Укрінформ.

Лукашенко визнав: білоруські військові знають, що мігранти йдуть до Німеччини. Але на це самопроголошений президент відповів: «Ми слов’яни. У нас є серце».

«Наші допомагають їм перебратися на польську територію, так? Слухайте, цілком можливо. Я цілком це допускаю. Можливо, хтось і допоміг. І я навіть не буду розбиратися», ㅡ сказав Лукашенко.

Він також заявив, що не збирається затримувати на кордоні мігрантів, бо вони «йдуть не до нього», а до країн Заходу. Розв'язувати проблему з мігрантами Лукашенко збирається «так, як вийде».

При цьому Лукашенко заперечує, що Білорусь заманювала мігрантів обіцянками легкого в'їзду до ЄС.

"Я сказав їм (ЄС - ред.), що не збираюся затримувати мігрантів на кордоні, утримувати їх на кордоні, і, якщо вони продовжуватимуть прибувати з цього моменту, я все одно не зупинятиму їх, тому що вони не їдуть до моєї країни, вони їдуть у вашу", – сказав Лукашенко.

Нагадаємо: криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Від початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

Нині на білорусько-польському кордоні перебуває 2-3 тисячі мігрантів, які керуються спецслужбами Білорусі. Частина з них кочує вздовж кордону, а частину білоруські служби перевозять вантажівками з розташованого неподалік логістичного центру, де їм створено місце для тимчасового перебування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-