Угорщину захлеснула четверта хвиля пандемії коронавірусу – Орбан

Угорщину захлеснула четверта хвиля пандемії коронавірусу – Орбан

Укрінформ
Угорщина на даний момент знаходиться "глибоко в четвертій" хвилі пандемії коронавірусу, однак найважче ще попереду. 

Як передає Укрінформ, про це заявив прем’єр-міністр країни Віктор Орбан, передає Hungary Today.

За його словами, єдине, що може захистити населення – вакцинація проти COVID-19. Він додав, що ті, хто ще не щепився, перебувають у «смертельній небезпеці» і представляють її не тільки для себе, а й для всіх оточуючих.

Він попередив, що обмежувальні заходи не можуть захистити від вірусу, а просто уповільнюють його розповсюдження серед населення.

Орбан наголосив, що якби всі жителі країни вакцинувалися, то четвертої хвилі COVID-19 в Угорщині не було б, або "вона була б схожа на маленьку".

"Зрештою, всі повинні будуть пройти вакцинацію; навіть "антиваксери" зрозуміють, що вони вакцинуються, або помруть", - сказав прем'єр, закликавши громадян зробити щеплення.

Також він назвав "виправданим" введення третьої дози вакцини, оскільки через чотири-шість місяців після другої імунітет проти вірусу знизиться.

За даними сайту Worldometer, в Угорщині за останню добу зафіксували 11 289 нових випадків коронавірусу – це найбільше з початку пандемії.

Загалом у країні з 10-мільйонним населенням виявили понад 998,4 тис. випадків COVID-19, з них – 32,7 тис. летальних, одужали 837,5 тис. хворих.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-