Драбини, «сльозогін» та лазери: мігранти з Білорусі двічі штурмували польський кордон

Драбини, «сльозогін» та лазери: мігранти з Білорусі двічі штурмували польський кордон

Укрінформ
За минулу добу, 18 листопада, сталися дві великі спроби силового прориву польсько-білоруського кордону. Мігранти були агресивними, постраждало четверо польських військових. 

Про це інформує в п'ятницю Прикордонна служба Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

“Вчора, 18 листопада, на польсько-білоруському кордоні було зафіксовано 255 спроб перетину кордону. Прикордонники видали 45 постанов про залишення території Польщі. Дві великі групи людей намагалися силою перетнути кордон: одна з них нараховувала 500 осіб, інша - 50”, - повідомила у Твітері Прикордонна служба РП.

Як зазначила у коментарі РАР речниця Прикордонної служби Анна Міхальська, мігранти були агресивними: кидали у поляків камінням, гілками дерев, застосовували перцевий газ.

За її словами, на лінії кордону поблизу населеного пункту Дубіче Церковне білоруські служби вантажівками привезли до 500 мігрантів, які згодом почали кидали у поляків камінням, гілками. Водночас, білоруські служби засліплювали поляків лазерами. Мігранти спробували перетнути загородження з використанням драбини, але поляки її відтягнули. Потім мігранти відмовилися від подальшої спроби силового штурму кордону. Згодом частину з них знов забрали вантажівки білоруських служб, а решту мігрантів було розпорошено вздовж лінії кордону. В результаті агресивних дій постраждало четверо польських військових, їм надано допомогу.

Менша спроба силового перетину кордону сталася в районі прикордонної застави у Мельнику. Там група з 50-ти осіб змогла перетнути кордон, але польські силовики завернули її.

Криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Від початку вересня на польсько-білоруському кордоні діє надзвичайний стан. Варшава планує збудувати до середини 2022 року на лінії кордону з РБ загородження заввишки понад 5 метрів.

Нині на білорусько-польському кордоні перебуває 2-3 тисячі мігрантів, які керуються спецслужбами Білорусі. Частина з них кочує вздовж кордону, а частину білоруські служби перевозять вантажівками з розташованого неподалік логістичного центру, де їм створено місце для тимчасового перебування.

Фото: Прикордонна служба РП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-