Над Середземним морем впав британський винищувач

Над Середземним морем впав британський винищувач

Укрінформ
Британський винищувач F-35 під час вильоту з авіаносця впав у Середземне море, пілот зумів катапультуватися та був евакуйований.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC із посиланням на заяву міністра оборони Сполученого Королівства.

Повідомляється, що близько 10.00 літак впав над міжнародними водами. Після катапультування пілот був евакуйований британським авіаносцем HMS Queen Elizabeth.

«Ми раді повідомити, що пілот перебуває у безпеці та вже повернувся на борт авіаносця», - заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Також він додав, що зараз у відомстві розслідують інцидент та його причини. ЗМІ відзначає, що розслідування швидше за все фокусуватиметься на технічних несправностях або на людському чиннику, оскільки в інциденті, за словами міністра оборони, не був задіяний жоден інший літак.

За словами Воллеса, наразі планові та навчальні вильоти з борту авіаносця тривають попри падіння винищувача. ЗМІ зазначає, що на авіаносці HMS Queen Elizabeth розміщені 8 британських та 10 американських літаків.

Повідомляється, що це перший випадок, коли розбився британський F-35, хоча раніше авіатрощі траплялися з американськими винищувачами цього типу. ЗМІ зазначає, що F-35 обладнаний надсучасними технологіями, а вартість кожного такого літака складає 100 мільйонів фунтів.

Як повідомляв Укрінформ, у Південному Судані неподалік від аеропорту міста Джуби розбився вантажний літак АН-26, 5 членів екіпажу загинули.

Фото: MOD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-