У Франції судять за расистські вислови головного конкурента Макрона на виборах

У Франції судять за расистські вислови головного конкурента Макрона на виборах

Укрінформ
Ультраправого телеведучого Еріка Земмура, який балотується у президенти Франції, звинуватили у расистських висловлюваннях у його виступі на ТБ про дітей мігрантів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Повідомляється, що Земмура, якого раніше вже двічі звинувачували у «мові ненависті», зараз судять за «публічну образу» та «заклик до ненависті або насильства» щодо групи людей за етнічною, расовою або релігійною ознакою.

На суді, який розпочався у середу, розглянуть висловлювання Земмура під час його виступу на французькому каналі CNews у вересні 2020 року.

«Всі вони (мігранти - ред.) є злодіями, вбивцями, ґвалтівниками, ось хто вони такі. Ми маємо вислати їх назад. Більшість із них є злочинцями (…), які прибувають з Марокко, Пакистану та Чечні», - заявив він під час ефіру.

Також у суді розглянуть інші вислови Земмура, зокрема, про те, що у Франції потрібно називати дітей мігрантів іноземними іменами. Якщо телеведучого та політика визнають винним, йому загрожує до одного року ув’язнення та штраф у розмірі 45 000 євро. ЗМІ зазначає, що Земмур не з’явився на засідання суду, де його представляє його адвокат. Очікується, що вирок буде оголошено згодом.

ЗМІ відзначає, що це вже не перше звинувачення, яке висувають Земмуру. Зокрема, у лютому цього року його звинуватили у виправданні злочинів проти людства за схвальні вислови щодо лідера колабораціоністського режиму у Франції під час Другої світової війни Філіппа Петена.

Повідомляється, що Земмур, який починав як телеведучий політичних ток-шоу та есеїст, наразі є головним конкурентом Макрона на майбутніх президентських виборах у Франції. Згідно з результатами опитувань, Земмур випереджає Марін Ле Пен та може вийти у другий тур виборів разом із Макроном.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції заарештували двох ультраправих, яких підозрюють в тероризмі.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-