Меркель удруге поговорила з Лукашенком

Меркель удруге поговорила з Лукашенком

Укрінформ
В.о. канцлера ФРН Ангела Меркель провела другу з початку тижня телефонну розмову з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це повідомляється на сайті глави німецького уряду, передає кореспондент Укрінформу.

«У другій телефонній розмові з Олександром Лукашенком канцлер підкреслила необхідність за підтримки УВКБ ООН і МОМ та у співпраці з Європейською комісією забезпечити гуманітарну допомогу та можливості повернення для постраждалих», - йдеться у дописі.

Як повідомлялось, перша телефонна розмова відбулася минулого понеділка, 15 листопада, вона тривала 50 хвилин. Розмова, як повідомив речник федерального уряду, була узгоджена з європейськими партнерами. Деталі розмови в Берліні не розкривають, але називають правильним вести перемовини з білоруським режимом заради полегшення страждань тисяч біженців на кордоні з Польщею.

Між тим, як повідомляє Bild з посиланням на свої джерела, під час розмови Лукашенко порушував питання про зняття санкцій ЄС проти його країни, вимагав, щоб ЄС (особливо Німеччина) забрав половину мігрантів, а також фінансової допомоги для створення термінових притулків і будинків біженців, оскільки він «побоюється ще більшої хвилі біженців з Афганістану через його країну до Європи». Меркель, мовляв, пообіцяла диктатору вивчити пропозиції і обговорити їх з главами держав ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-