Барикади та гумові кулі: в Іспанії поліція розганяла страйк металургів

Барикади та гумові кулі: в Іспанії поліція розганяла страйк металургів

Укрінформ
У місті Кадіс на півдні Іспанії відбулися сутички між поліцією та металургами, які вимагають від уряду підвищення зарплатні у зв’язку з інфляцією. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Повідомляється, що робітники заблокували шосе, які ведуть до міста. Вони підпалили декілька автомобілів та побудували барикади. Поліція спробувала розсіяти натовп, стріляючи гумовими кулями. Під час сутичок постраждали двоє поліцейських, нікого з протестувальників наразі не заарештували.

Страйк триває. Робітники обіцяють провести наступні демонстрації у четвер.

Надя Кальвіно, міністр економіки Іспанії, закликала зупинити насильство, аби уряд пішов назустріч вимогам робітників.

«Ми глибоко шануємо вимоги робітників, а також свободу зібрань. Але шляхом сили неможливо досягнути жодних домовленостей щодо умов праці», - заявила міністр.

ЗМІ відзначає, що металурги вимагають підвищення заробітної плати у зв’язку зі зростанням інфляції в Іспанії та в ЄС загалом. Зазначається, що у Кадісі традиційно сильним є вплив профспілок, оскільки багато містян працює у промисловості.

Як повідомляв Укрінформ, фінський уряд планує розробити новий закон, який дозволить працівникам дізнаватися, яку зарплату отримують їхні колеги, з метою запобігти дискримінації жінок на роботі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-