Вибух у Ліверпулі визнали терактом, назване ім'я смертника

Вибух у Ліверпулі визнали терактом, назване ім'я смертника

Укрінформ
У Сполученому Королівстві визнали підрив смертника в автомобілі біля жіночої клініки терористичним актом, смертником виявився 32-річний Імад аль-Свілмін.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Антитерористичне управління поліції повідомило, що, за їхніми даними, ім'я смертника, який підірвався в автомобілі у Ліверпулі, - Імад аль-Свілмін, йому було 32 роки. За даними джерел The Guardian, аль-Свілмін кілька років тому перейшов з ісламу у християнство. Повідомляється також, що він народився не у Британії, мав сирійське та іракське коріння. Чи мав він громадянство Сполученого Королівства, з’ясовується, оскільки відомо, що аль-Свілмін якийсь час жив у приватному хостелі для біженців у Ліверпулі.

ЗМІ зазначає, що після вибуху, внаслідок якого загинув лише смертник і був поранений водій таксі, заарештували чотирьох підозрюваних. Трьох чоловіків віком 21, 26 та 29 заарештували у неділю як підозрюваних у скоєнні терористичного акту. Четвертого підозрюваного віком 20 років заарештували у понеділок.

Також повідомляється, що поліція визнала цей інцидент терактом, відзначивши високу імовірність наступної атаки. У Сполученому Королівстві підвищили рівень терористичної загрози вперше з лютого, коли скасували заходи безпеки, запроваджені після терактів у Європі восени 2020-го року.

Наразі поліція розшукує того, хто допоміг смертнику змонтувати вибуховий пристрій. Визначається ймовірна ціль терористів. Поліція вважає, що швидше за все вони планували атаку в Англіканському соборі, де в цей день проходили урочистості на честь Дня Пам’яті за участі багатьох військових та ветеранів.

Як повідомляв Укрінформ, у Ліверпулі таксист Дейвід Перрі замкнув підозрілого пасажира в машині незадовго до вибуху автомобіля поблизу жіночої клініки.

Фото: Christopher Thomond/The Guardian

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-