У Греції протестували працівники лікарень

У Греції протестували працівники лікарень

Укрінформ
У столиці Греції Афінах працівники галузі охорони здоров’я протестували проти системи оплати праці та умов праці на тлі сплеску захворюваності на COVID-19.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ. 

Протестувальники нарікають, що їм недостатньо платять, вони перевантажені, а в лікарнях бракує персоналу. Вони вимагають, аби уряд включив їх до переліку небезпечних професій, для яких передбачені пільги, а також зобов'язати приватних лікарів допомагати державним у боротьбі з пандемією.

Рішення уряду Греції відсторонити невакцинованих працівників медичної галузі збільшило дефіцит кадрів в медицині, зазначають демонстранти.

У липні Греція запровадила обов’язкову вакцинацію для працівників будинків для літніх людей, а у вересні – для медичних працівників.

Минулого тижня у країні оголосили про нові заходи. Зокрема, невакциновані громадяни мають пред'явити негативний тест на коронавірус на вході в кафе або ресторан, державні установи та банки. Працівникам державного та приватного секторів також потрібно здавати тести двічі на тиждень, щоб потрапити на роботу.

У Греції де лише близько 60 відсотків населення вакцинувалося проти COVID-19, уряд розглядає можливість впровадження додаткових обмежень, включаючи додаткові обов’язкові щеплення та тестування.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 15 листопада виявлено 254 039 402 випадки COVID-19, зокрема 5 115 352 летальні, 229 711 971 особа одужала. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-