США вдалося визволити журналіста, ув’язненого хунтою у М’янмі

США вдалося визволити журналіста, ув’язненого хунтою у М’янмі

Укрінформ
Американський журналіст Денні Фенстер звільнений із ув’язнення в М'янмі після перебування у в’язниці близько шести місяців за звинуваченнями в поширенні інформації, яка може завдати шкоди військовій владі у цій країні, а також у тероризмі.

З офіційною заявою щодо визволення журналіста виступив у понеділок державний секретар США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ. 

«Ми вітаємо звільнення американського журналіста Деніела Фенстера з в’язниці у М’янмі, де він незаконно утримувався майже шість місяців», - наголосив глава Держдепартаменту США.

У цьому зв’язку він подякував за зусилля послу США у М’янмі Тому Вайду та його команді, а також спеціальному посланнику президента США у справах заручників Роджеру Карстенсу й усім, хто доклав зусиль до визволення Фенстера.

«Ми раді, що Денні вже скоро возз’єднається зі своєю сім’єю, й водночас ми продовжуємо закликати звільнити інших несправедливо ув’язнених у М’янмі», - наголосив Блінкен.

Як повідомлялося, Денні Фенстер потрапив до в’язниці у М’янмі після приходу до влади у цій країні військової хунти, яка докладає всіх зусиль для придушення опозиції та вільних ЗМІ. Журналіст протягом пів року перебував у старій в’язниці Інсейн, де військові М’янми утримують політичних в’язнів. Ця пенітенціарна установа, побудована ще ХІХ столітті, за колоніальних часів, відома незадовільними умовами утримання в’язнів та жорстким поводженням.

Минулого тижня прокурори М’янми висунули Фенстеру додаткові звинувачення в тероризмі та заколоті. За словами адвоката, йому невідомо, на чому базувалися висновки сторони обвинувачення.

12 листопада суд у М’янмі, якою керує військова хунта, засудив американського журналіста Денні Фенстера до 11 років позбавлення волі

Звільненню журналіста передували зустрічі офіційних представників США із військовими генералами М’янми, які контролюють ситуацію в країні.

Архівне фото: Fenster Family

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-