У М'янмі хунта засудила журналіста США до 11 років в’язниці

У М'янмі хунта засудила журналіста США до 11 років в’язниці

Укрінформ
Суд у М’янмі, якою керує військова хунта, засудив американського журналіста Денні Фенстера до 11 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що 37-річний журналіст Фенстер працював редактором онлайн-видання Frontier Myanmar. Влада М’янми звинуватила його в підбуренні до протестів та порушенні міграційного режиму. Також цього тижня йому висунули серйозніші обвинувачення - у тероризмі та підбуренні до повалення державного ладу, за що його можуть ув’язнити до 20 років.

«У них немає жодних підстав, аби звинувачувати Денні по цих статтях закону», - заявив головний редактор Frontier Myanmar Томас Кін.

Фенстер був заарештований у травні, коли він намагався покинути країну. Відтоді його тримали у в’язниці в Янгоні. Сполучені Штати вимагають від М’янми звільнити журналіста.

ЗМІ зазначає, що Фенстер є першим західним журналістом, якого ув’язнили у М’янмі, де 1 лютого цього року до влади прийшла військова хунта. Загалом у М’янмі після останньої хвилі протестів було заарештовано більше десяти журналістів, а незалежні ЗМІ звинуватили у підбуренні населення до протестів.

Під час протестів проти військової хунти у М‘янмі було вбито понад 1200 цивільних. Також, згідно зі звітом ООН, кілька тисяч людей було ув’язнено. Багато з них нещодавно вийшли з ув’язнення за амністією, але амністія не торкнулася американського журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-